Schets draak


Schets Kirin

Schets Kitsune

Zelfgeformuleerde opdracht

Mijn idee voor de zelfgeformuleerde opdracht is om drie opdrukken voor T-shirts te maken. Deze drie opdrukken zullen als onderwerp mythologische wezens van Japan hebben, omdat deze toch vaak nog voorkomen in de Japanse cultuur als symboliek.


De drie mythische wezens die op de opdrukken komen te staan zijn: de Kitsune, de Kirin en de Japanse Draak. Deze onderwerpen zullen bij de doelgroep wel bekend zijn en zo niet, zal het er zeker toe inspireren om het op te zoeken.


De opdracht zal in dezelfde stijl als de rest van het tijdschrift worden gemaakt, omdat er veel detail in de beelden zit en met de stijl van het tijdschrift kan je hele mooie contrasten erin laten komen zodat het mooi naar voren komt. Zonder het gebruik van lijnen moet je natuurlijk wel oppassen dat het beeld niet verdwijnt, maar met de juiste kleuren kunnen de beelden prachtig worden.


De beelden zullen het volgende omvatten: een van de mythologische wezens en een achtergrond. Deze achtergrond zal hoogstwaarschijnlijk bestaan uit bloemen en planten en meer om de wezen heen vallen zodat het een geheel word.

Wat ik van deze eigen opdracht wil leren is; om niet te gehaast te werken en geduldiger te zijn zodat er meer details in de beelden kunnen komen waardoor ze beter overkomen. Ook wil ik meer verschillende kleuren uitproberen om te kijken wat samenhangt en wat niet om zo een beter beeld te kunnen krijgen. En ook om meer te leren over de Japanse cultuur. Ik heb met het tijdschrift al veel geleerd over de Japanse prentkunst en de betekenis van vele symbolen. Het zou leuk zijn om nu ook meer de mythische kant van de Japanse cultuur te ontdekken door informatie over deze wezens op te zoeken en ze gedetailleerd te tekenen waardoor je de eigenschappen leert kennen.


Comments (0)